Hagestad Sommarteater presenterar Tre systrar av Tjechov

Sommaren 2024 kommer den nystartade teatergruppen Hagestad Sommarteater att sätta upp Tre systrar på Österlen. Spelplatsen är en vacker gammal lada i Hagestad som för en tid förvandlas till en teater.

Hagestad Sommarteater vill på denna unika spelplats skapa en föreställning som rymmer flera parallella tider och låta Tjechovs komiska och knivskarpa skildring av människornas liv ramas in av den skånska sommaridyllen.

Tre systrar är en pjäs som berör existentiella frågor, storslagna drömmar och ihärdiga försök att hantera den bittra verkligheten. Pjäsen skildrar människor som kämpar med eviga dilemman om hur vi ska leva våra liv och forma vår framtid. 

Ensemblen består av elva skådespelare som gestaltar Tjechovs fascinerande och underhållande karaktärer. För regin står Gustav Deinoff som är konstnärlig ledare på Unga Klara i Stockholm. Han är en av initiativtagarna till Hagestad Sommarteater tillsammans med skådespelarna Astrid Kakuli och Emilie Strandberg samt dramatikern Stefan Larsson.

Texten är bearbetad efter läsningar och repetitioner och har tagit form i samarbete med skådespelarna under projektets framväxt. Musiken i föreställningen består av nyarrangerade versioner av välbekanta låtar som framförs live av ensemblen.

Hagestad Sommarteater välkomnar er alla till en storslagen föreställning av en tidlös och ständigt aktuell pjäs med fantastiska skådespelare på en makalös plats!

Hagestad Sommarteater stöds av Ystad kommun, Sparbanken Syd, Svante Bergströms Teaterstiftelse, Tosterup och Löderups Lokalförening.